Sorry, u moet JavaScript inschakelen om de website te mogen bezoeken.
-A A +A

Psalm 99:8

Jaargang: 
7
Datum: 
01 mei. 2013
Nummer: 
21
Schrijver: 
-
ID:
2032

Heilig is Hij! Heilig is Hij! Heilig is de Here onze God. Dit komen we tot 3 keer toe tegen in Psalm 99. Deze Psalm gaat dus over de Here, de heilige Koning van Israël.

Wie de dichter van deze Psalm is weten we niet maar hij wil God prijzen en eren om Zijn heiligheid. Alle volken moeten het weten – ja, zegt de dichter, laat de volken het horen en beven, laat de aarde sidderen!

Wat was Israël rijk gezegend met zijn Koning. Hij woonde te midden van zijn volk.  Hoe God zorgde voor Zijn volk was duidelijk door het werk van Mozes, Aäron en Samuël. Telkens riepen zij tot hun heilige Koning en God antwoordde hen. Hij sprak tot hen vanuit de wolkkolom. Hij vergaf hun zonden, maar hun ongehoorzaamheid werd gestraft. Want God is heilig en daarom ook rechtvaardig.

Wat een troost is dat voor ons vandaag. Want God is nog dezelfde God en Koning als in de tijd van Mozes, Aäron en Samuël.  En Hij is onze God en Koning. Door de Heilige Geest is Hij bij ons. Hij hoort onze gebeden. Hij vergeeft onze zonden, maar onze ongehoorzaamheid zal Hij straffen. Onze God is heilig en recht. Laten wij daarom Zijn Naam groot maken. Laten wij voor Hem buigen en Hem alle eer geven.

 Want heilig is de Here, onze God!