Sorry, u moet JavaScript inschakelen om de website te mogen bezoeken.
-A A +A

Psalm 63:1

Jaargang: 
11
Datum: 
05 apr. 2017
Nummer: 
7
Schrijver: 
Niels Bolhuis
ID:
1861

Heb jij wel eens gehoord van een woestijn? Een woestijn is een gebied waar het heel droog is en waar bijna geen regen valt. Hierdoor groeit er bijna niets en daardoor is het land onbewoonbaar. Daarom is het niet fijn om door de woestijn te reizen of er in te wonen. Je kunt er van de honger en dorst sterven.

 

In deze psalm gaat het ook over iemand die in de woestijn leeft. Het is David. David is op de vlucht voor koning Saul. Waarschijnlijk bevindt hij zich in de woestijn Zif (1 Sam. 26). Hij zal het daar best wel moeilijk gehad hebben. Misschien had hij ook wel last van honger en dorst.

In deze psalm gaat hij nu tot de Heere bidden. In dit gebed klinkt meteen een enorm stuk vertrouwen. Ondanks dat David in een heel moeilijke situatie zit, vertrouwt hij toch volledig op de Heere.

 

Hoe kan dat? Dat kan omdat hij zich herinnert dat hij in het verleden naar Gods huis mocht gaan. Dat hij daar mocht zien dat God onder Zijn volk wilde wonen en voor Zijn volk wilde zorgen, als ze gelovig Hem dienden. Daaraan blijft David nu denken en hij weet dat het goed zal komen. Hij weet dat God hem liefheeft en dat God trouw is. Dat de Heere doet wat Hij beloofd heeft.

 

Hoe zit dat bij jou? Vertrouw jij ook in alles op de Heere? Ben jij blij als je weer naar Gods huis, naar de kerk mag gaan op zondag? Of vind je het vervelend om naar de kerk te gaan? Heb jij er soms of vaak geen zin in?

Dat zou wel heel erg zijn. Want weet je waarom het zo belangrijk is om naar de kerk te gaan? Om daar te horen dat Christus voor jouw zonden is gestorven. We noemen het ook wel met een moeilijke term de bediening der verzoening.

 

In het Oude Testament moesten de priesters steeds offers brengen. Anders kon de Heere niet bij het volk Israël wonen. De Heere God is namelijk heilig, en zonder verzoening zouden alle Israëlieten sterven. Dat geldt ook steeds nog voor ons. Zonder verzoening zouden wij ook moeten sterven. Gelukkig mogen wij weten dat Jezus Christus dit voor ons heeft gedaan. Dat zullen wij straks met Goede Vrijdag ook weer gedenken.

 

Dat is voor ons uiteindelijk de reden dat wij in alles op de Heere mogen vertrouwen. Als wij ergens mee worstelen. Of als ons dingen tegen zitten. Wij mogen in vol vertrouwen naar de Heere gaan en vragen om zijn hulp. Wat fijn dat dit weer zo kan, hè?!

Wil jij dan ook net zoals David de Heere prijzen? Elke dag weer? Dat heeft Hij toch verdiend? Want Hij heeft ons zo liefgehad, dat Hij zelfs Zijn eniggeboren Zoon heeft gestuurd. Om voor onze zonden te betalen.