Sorry, u moet JavaScript inschakelen om de website te mogen bezoeken.
-A A +A

Psalm 62:1

Jaargang: 
11
Datum: 
22 mrt. 2017
Nummer: 
6
Schrijver: 
P. Horst-Flipse
ID:
1858

Boven deze onberijmde psalm van David staat dat God alleen onze toevlucht is.

 

Wat heeft David veel psalmen geschreven.

Hij heeft in zijn leven veel moeiten gekend. Heel vaak was hij op de vlucht voor koning Saul. Toch vertrouwde David iedere keer weer op de HERE. Hij wist dat hij bij de HERE veilig was. Bij Hem mocht hij schuilen als er gevaar dreigde.

 

Dit gold ook voor Gods volk in de tijd van de Bijbel. Dit geldt ook voor ons, als we in Hem geloven en in dat vertrouwen willen leven. Altijd vertrouwen hebben in Zijn liefdevolle zorg voor ons, ook als het moeilijk wordt.

Je kan zomaar gaan twijfelen aan de zorg en liefde van de HERE als alles tegen zit.

 

Kun je dan ook op mensen vertrouwen? Nee! Dat is misschien erg om dat te zeggen, maar ieder mens is zondig. Alleen de HERE is écht te vertrouwen. Gods kinderen moeten hun toevlucht, hun redding, bij de HERE zoeken. Hij alleen is die sterke burcht.

Voorwaar! Dat betekent let op! Zo begint ons psalmvers. Het is helemaal zeker dat Hij een schuilplaats voor mij is. Weet je nog van die kleine kuikentjes die wegkruipen bij hun moeder? Veilig onder de vleugels.

Het is niet makkelijk om altijd maar weer te moeten zeggen dat je niet meedoet met bepaalde dingen, b.v. op zondag gaan sporten, naar slechte films kijken of naar verkeerde muziek luisteren.

Dat vaste vertrouwen op de HERE gaat ook niet vanzelf. Wij mogen het horen vanuit de Bijbel hoe we moeten leven, iedere dag. Ook op zondag wordt de blijde boodschap gepredikt door de dominee.

De Heilige Geest leert het ons verstaan en begrijpen:

'ik wankel niet, ik zal niet vrezen.'