Sorry, u moet JavaScript inschakelen om de website te mogen bezoeken.
-A A +A

Psalm 61:1

Jaargang: 
11
Datum: 
08 mrt. 2017
Nummer: 
5
Schrijver: 
B. Dijkstra-Nijman
ID:
1857

Deze week een korte psalm om te leren, een klaagpsalm. Deze psalm is waarschijnlijk geschreven door David toen hij in ballingschap was, ver weg van Jeruzalem.

Als je in ballingschap bent dan ben je verbannen uit je eigen land. Je mag daar dan niet meer wonen, je moet dus wonen in een vreemd land.

David klaagt hierover en schrijft in deze psalm dat hij graag voor altijd bij de Heere wil schuilen.

David begint de psalm door God om hulp te vragen. Hij vraagt of God naar zijn smeking wil horen, of God wil luisteren naar wat hij te zeggen heeft. En dan vraagt David of God zijn oren wil neigen. Hij vraagt hiermee of God wil luisteren. Luisteren naar het gebed van David.

 

In de derde regel lezen we weer iets van de nood van David. Hij woont in verafgelegen streken, hij is ver van zijn huis. Dat vindt hij erg moeilijk, hij is bijna bezweken.

Als je ergens onder bezwijkt dan kun je erbij neervallen of zelfs sterven. Dit geeft wel aan hoe moeilijk David het had in ballingschap.

Maar toch weet David wat hij moet doen. Hij roept tot de Heere! Waarom doet hij dat? Omdat hij weet dat de Heere hem kan redden uit de moeilijke omstandigheden waarin hij moet leven.

Wat kun jij hiervan leren?