Sorry, u moet JavaScript inschakelen om de website te mogen bezoeken.
-A A +A

Psalm 104:10

Jaargang: 
0
Datum: 
01 jan. 2008
Nummer: 
0
Schrijver: 
-
ID:
2055

Deze week leren we opnieuw een lofpsalm.
Er staan een paar moeilijke regels in:
“Behage Hem het lied dat ik Hem wijdde,
dan zal ik steeds mij in de Heer verblijden”.
Dat wil zeggen: ik hoop dat de Here mijn lied heel mooi vindt; als dat zo is, ben ik daar zelf ook weer heel blij over.
De laatste regel is ook een beetje ingewikkeld: “alles in allen zal Hij triomferen”. Dat betekent: de Here krijgt alle macht; alles en iedereen zal naar Hem moeten luisteren.

Het is september geworden. Nog een paar weken en dan gaat de herfst beginnen. Dan is de zomer voorbij. Na de herfst komt de winter. In maart wordt het lente, waarna het in juni weer zomer wordt. Die voortdurende verandering noemen we: wisseling van de seizoenen. Gods Heilige Geest kent de momenten van die wisseling. Kijk maar eens in vers 8 van de berijmde Psalm:
“Maar d’adem van uw Geest brengt hen tot leven;
het aardrijk wordt een nieuwe bloei gegeven”.
De Heilige Geest van God maakt de aarde weer als nieuw!

Het is heel belangrijk dat wij dat goed bedenken.
Heel veel mensen denken dat, als er iets moet veranderen, zij zelf iets nieuws moeten doen. Ze vinden dat ze allerlei originele dingen moeten uitdenken.
Heel veel gelovige mensen zeggen ook: de kerk moet veranderen. Er moet meer enthousiasme zijn. Of: we moeten veel meer contact maken met ongelovige mensen. Veel gelovige kerkgangers beweren: er moet in de kerk van alles veranderen; en dat moeten wij zelf doen.
En ja, de Here God geeft ons verantwoordelijkheid. Wij hebben de opdracht om op deze aarde de taak te verrichten die Hij ons geeft.
Maar het begint niet bij ons. 
Het startpunt ligt bij de Heilige Geest. En Gods Geest, die de seizoenen laat wisselen, woont ook in de harten van al Zijn kinderen. Die Geest leidt ons door het leven heen. Die Geest brengt ons naar Gods toekomst toe.

Als de Heilige Geest dat niet zou doen, hield ons leven op aarde op.
Het laatste dat je dan van iemand zou zien, zou een steen op een begraafplaats zijn.
Maar in het geloof weten wij: voor kinderen van God is er nog veel méér dan die steen. Want zij leven in de hemel verder.
Vorige keer stond dat óók in de Psalm van de Week. Weet je dat nog?

Het is september.
Over een paar weken is het herfst.
Het seizoen gaat wisselen.
Wat betekent dat voor de kerk? De kerk weet dat de Heilige Geest dóór werkt. Hij maakt Zijn werk af. Gods plan wordt uitgevoerd.
Er komt een moment dat de zonde helemaal uit de wereld verdwenen zal zijn. Er is geen zondaar meer te bekennen. Dat kunnen we ons nu nog niet voorstellen. Maar we geloven dat Gods Geest alles weer gaaf en perfect zal maken. Volmaakt!
 

Het wisselen van de seizoenen? Dat is nog maar het begin!
En daarom beginnen we nu alvast maar met zingen:
“Ik zal de Heer lofzingen levenslang”!