Psalm 1:1


We beginnen het nieuwe jaar ook weer met het leren van een psalmvers.

 

In deze psalm gaat het over de twee wegen die je kunt gaan in je leven.

Als je weleens in de bergen, of in het bos hebt gewandeld waar je een route wilt volgen, moet je soms kiezen welke kant je opgaat. Het kan levensgevaarlijk zijn als je zomaar een pad opgaat waar geen bewegwijzering is.

In dit vers gaat het ook over het kiezen van een weg. Lees je mee?

 

Het woord 'welzalig' betekent 'gefeliciteerd! en waarom ben je te feliciteren? Omdat je niet de verkeerde weg uitzoekt, maar de weg wilt lopen die de Here wijst.

De weg van de goddeloze, de zondaar, loopt dood. Als je naar de wet van de Here wilt leven, word je gesterkt en wil je daarover spreken en daarover zingen.

 

Toen je gedoopt bent, heeft de Here beloofd dat Hij altijd voor je zal zorgen. Hij zei: 'Je bent van Mij. Ik zal je niet loslaten en je niet verlaten'. Wat een geweldige belofte. Dat vraagt gehoorzaamheid en dat kunnen we niet uit onszelf, maar de Here helpt als wij Hem bidden om kracht.

Het woord 'overdenken' komt ook voor in deze psalm. Het betekent hier, dat je altijd op de Here wilt vertrouwen en Hem blij wilt maken. Hoe? Door zijn Woord te kennen.

Dat is best moeilijk, want er gebeurt zoveel om je heen wat eigenlijk ook mooi is en misschien wel fijn.

 

Lees MatteĆ¼s 7:13 en 14 maar eens. Daar gaat het over een poort waar je door binnenkomt. Een nauwe poort en die weg is dus smal, maar ze leiden wel naar het leven!

Een brede poort en die weg lopen gaat veel gemakke-lijker, maar ... die leiden naar de dood!

Is het nu nog moeilijk welke weg we kiezen? Ja!, maar als je de Here volgen wilt, zal Hij je wegwijzer zijn.