Psalm 142:1


Psalm 142:1 is weer een psalm die geschreven is door iemand die het heel moeilijk heeft. Ook hier gaat het om David. David is op de vlucht voor koning Saul. Koning Saul wil hem doden. Saul wil namelijk niet dat David koning wordt in Israël. Dus gaat David zich verstoppen. Hij heeft zich nu verstopt in een spelonk. Een spelonk is een donkere ruimte in een berg, een grot. Daar kun je je heel goed verstoppen. Verstoppertje spelen vind jij vast heel leuk. Maar het is niet leuk als je je moet verstoppen omdat je bang voor iemand bent. Je wilt gewoon kunnen doen wat je leuk vind, zonder bang te zijn voor iemand.

 

David is hier heel erg bang. Daarom gaat hij roepen tot de Here. Heel hard roepen. Zoals jij ook heel hard gaat roepen als je bang bent. 'Help me'. Dat ga je doen naar iemand die je kan helpen.

 

Ben jij wel eens verdwaald in een bos? Dat is best wel eng. Dan hoop je dat je gauw iemand vindt die je helpt om weer bij je ouders of vriendjes te komen. Zo bang is David nu dus ook. Hij wil dat de Here hem gaat helpen. En weet je wat fijn is? David weet dat het dan goed gaat komen. Een stukje verder zingt hij: 'U bent mijn schuilplaats, altijd weer'. Bij de Here kun je veilig schuilen. Dat weet David. De Here heeft David beloofd dat Hij voor David zal zorgen. David voelt zich nu nog zwak en slap, maar toch weet hij zich veilig bij de Here.

 

Fijn hè, om dat te weten. Je mag altijd veilig zijn bij de Here. Ook als je het moeilijk hebt. Hij zal voor je zorgen. Dat heeft de Here ook bij David gedaan. Saul heeft David niet kunnen doden. David is zelfs later koning geworden van Israël. Zoals de Here al beloofd had. De Here komt altijd zijn belofte na.

 

Als je dit weet, dan ben je toch heel blij met de Here, en ga je dan ook Hem danken. Door Hem te danken in het gebed. Door heel veel voor de Here te zingen. Door te doen wat Hij van je vraagt.

 

En als je het soms even niet meer ziet zitten. Of als je niet precies meer weet wat je van de Here precies moet doen? Blijf dan maar steeds heel veel in de Bijbel lezen. En blijf steeds maar bidden of de Here je hierbij wil helpen door middel van de Heilige Geest. Dan mag je er op vertrouwen (geloven) dat het goed gaat komen!