Gezang 20:1


Binnenkort is het weer Pasen. Dat is de dag dat de Here Jezus Christus is opgestaan. Een heleboel mensen vieren dit niet meer zo. Dan gaan zij dingen doen die niets meer met het echte Paasfeest te maken hebben. Zo zijn er mensen die eieren gaan zoeken en hebben ze het over de paashaas. De paashaas zou dan alleen eieren geven aan kinderen die zich goed gedragen hebben. Maar zoals je al wel weet, heeft dit dus niets met het echte Paasfeest te maken.

 

Wat is er dan wel precies gebeurd op Paasmorgen? Toen is de Here Jezus Christus dus opgestaan. In ons gezang staat: wat beloofd was is voldaan. Dat betekent, wat God beloofd heeft is nu een feit geworden. Het is nu echt gebeurd.

 

Wanneer heeft God dit dan beloofd? Als je het Oude Testament goed leest, dan kun je lezen dat de Here dat steeds weer beloofd heeft. Bijvoorbeeld door de profeten. Ook heeft Hij dit beloofd aan bijvoorbeeld Adam en Abraham. Het is begonnen met de moederbelofte (Gen. 3:15). Daar heeft de Here beloofd dat er Iemand zou komen die voor de zonden van de mensen zou betalen en de duivel zou overwinnen.

 

Dat is op Goede Vrijdag en op Pasen nu ook gebeurd. De Here heeft voor alle zonden betaald en heeft de dood nu overwonnen. In Gezang 20 wordt dat uitgebreid genoemd. Daarom mogen de gelovigen nu ook blij zijn. Want de duivel vecht nog steeds tegen ons. Hij probeert ons nog steeds bij de Here weg te trekken. Maar wij mogen er zeker van zijn dat dit niet gebeurt. Hij heeft door zijn opstanding overwonnen!

 

Het nieuwe leven is aangebroken. Dit betekent dat wij nu weer kunnen leven voor de Here (Rom 6.). Wij kunnen weer gaan doen wat de Here van ons vraagt. Daarvoor krijgen wij ook de Heilige Geest. Dat zullen we later dit jaar herdenken op het Pinksterfeest.

 

Straks op de jongste dag zullen wij het definitieve resultaat zien. Dan zullen wij voor altijd in volmaaktheid met de Here leven. Op de jongste dag zal de Here alle mensen oordelen. Gelovigen zullen worden vrijgesproken, ongelovigen zullen voor altijd gestraft worden. En wij mogen geloven dat wij als Gods kinderen worden vrijgesproken. Als je maar gelooft dat Jezus Christus voor jou is gestorven.

 

Leef daarom nu maar als echte kinderen van de Here. Ga maar doen wat de Here van je vraagt. Lees daarom maar veel in de Bijbel. Dan zul je ook steeds meer zekerheid krijgen dat je nu al Gods kind bent. En dat je dat altijd zult blijven.

 

Wat is Paasfeest dan toch een mooi feest, hè!