Gezang 23:6


Met Hemelvaart denken wij aan het feit dat Christus opsteeg naar de hemel. Dat moet iets heel machtigs zijn geweest. Hieraan kunnen wij ook weer zien hoe machtig God is.

 

Maar is het wel fijn dat Christus naar de hemel is gegaan? Was het niet fijner geweest dat Hij bij ons was gebleven? We vinden het toch ook niet fijn als onze beste vriend weer weg gaat? We zouden het liefst zo lang mogelijk bij hem willen zijn om samen leuke dingen te doen.

 

Toch is het goed dat Hij naar de hemel is gegaan. Want daar kan Hij voor ons bij de Vader pleiten. Pleiten is een ander woord voor iemand verdedigen. Wij hebben gezondigd, maar de Heere Jezus pleit ons vrij bij de Vader. Hij wijst daarbij op het offer dat hij aan het kruis voor ons gebracht heeft.

 

Christus wordt ook wel het Hoofd genoemd. De Kerk wordt wel het lichaam genaamd. Nu Christus in de hemel is, mogen wij er daarom ook zeker van zijn dat wij ook in de hemel komen.

 

Verder heeft Christus nu de Heilige Geest naar ons toegezonden. Die helpt ons om in de Heere te geloven. Hij zorgt ervoor dat als wij het moeilijk hebben wij toch in God blijven geloven.

 

Denk jij er wel eens aan dat Christus straks weer terug-komt? Of ben jij alleen maar bezig met wat hier op aarde gebeurt. School, vriendjes, of alleen maar bezig zijn met de tv of computer? Natuurlijk mag je hier op aarde wel van mooie dingen genieten. Maar het wel heel belangrijk dat je ook veel met het geloof bezig bent. Dat je veel in de Bijbel leest en bidt tot de Heere. Bid jij wel eens of de Heere gauw weer terug wil komen? Want dan is alles volmaakt. Dan zullen wij bij de Heere zijn. En voor altijd gelukkig zijn.

 

Je ziet er nu dus misschien nog weinig van. Maar Christus is nu al wel een plaats voor ons aan het bereiden. Dat betekent dat Hij bezig is voor ons een plekje in de hemel te maken. Hoe Hij dat precies doet en hoe dat eruit zal zien, weten wij nog niet. Maar wij weten wel dat het er heel erg mooi zal zijn.