Gezang 20:6


Het is weer bijna Pasen. Waar denk jij aan bij Pasen? Aan eieren zoeken? Of dat je dan een extra dag vrij hebt (2e Paasdag)? Of aan andere dingen?

 

Weet je wel wat de echte inhoud van Pasen is? Dat Jezus Christus is opgestaan uit de doden. Hij heeft de dood overwonnen. De dood is niet meer de baas.

Dit betekent niet dat nooit iemand meer zal sterven. Jij weet dat wel beter. Maar de dood is niet meer het einde. Wij mogen weten dat als wij geloven, wij na ons sterven naar de hemel zullen gaan. Eerst alleen nog maar met onze ziel. Later ook met ons lichaam. Dit zal gebeuren op de Jongste Dag.

 

Daarover gaat het in dit Gezang. Dat de Here Jezus Christus straks weer terug zal komen. Dan zullen alle mensen geoordeeld worden. Mensen die niet in de Heere hebben geloofd, zullen verloren gaan. Mensen die wel in de Heere hebben geloofd, mogen dan bij de Heere wonen op de nieuwe aarde. Wat een mooi vooruitzicht, hè!?

 

Gelukkig hebben wij dat vooruitzicht. Want het is best wel moeilijk hier om als gelovig kind van de Heere te leven. Steeds meer mensen om ons heen vinden geloven maar raar. Ze lachen ons misschien wel uit. Gelovigen in andere landen worden zelfs vervolgd en vermoord. Dat is heel erg verdrietig. Daarom is het goed dat wij als kerk weten dat wij straks een hele mooie toekomst hebben. Dat wij bij de Heere mogen wonen. Dat er straks op de nieuwe hemel en aarde geen verdriet, ziekte of andere erge dingen meer zijn. Dan zullen wij voor altijd gelukkig zijn

Kijk jij ook al uit naar die dag? Jij mag hier op aarde best wel van mooie dingen genieten, maar houd hierbij altijd wel rekening met wat de Heere wil. Want wij zullen hierover geoordeeld worden.

Niet dat wij zelf kunnen verdienen dat wij straks naar de hemel gaan. Dat kan alleen door het werk van Jezus Christus. Maar als wij de Heere niet van harte dienen, dan zullen wij ook veroordeeld worden. Dat wil jij toch niet? Zeker niet omdat je mag weten wat de Heere allemaal voor jou gedaan heeft.

 

Ga daarom maar veel bidden. Of de Heere je wil helpen om Hem te dienen. Maar ga de Heere ook maar bidden of Hij heel vlug wil komen. Want dan wordt Hij door ons helemaal geëerd zoals Hij wil. En dan zullen wij volkomen gelukkig zijn.