Gezang 31:2


Onze koning heet koning Willem Alexander. Samen met onze ministers regeert hij het Koninkrijk der Nederlanden. Ze besturen samen het land.

Maar nu staat er in Gezang 31:2: De Heer regeert... zijn koninkrijk staat vast. Hoe zit dat nu? Wie regeert er?

 

Nou, onze regering mag ons land regeren. Zij moet ervoor zorgen dat het goed gaat in Nederland. Maar onze Heere, Hij regeert alles. De hele wereld heeft Hij in zijn hand. Zijn regering omvat de loop der tijden. Dat betekent dat God alles bestuurde in de geschiedenis maar ook in wat nog komen gaat.

Het is bijna oud en nieuw. Als de Heere het wil, wordt het 2017. Ook dan gaat de regering van de Heere door!

 

Met zijn sterke hand stuurde de Heere de wereld naar het grote doel: de nieuwe hemel en aarde. En er staat bij: de hand van God heeft nooit misgetast. Wij doen dat wel eens... we pakken bijvoorbeeld wel eens naast de deurklink, bij ons gaan er dingen mis. Maar bij de Heere is dat niet zo. Hij regeert altijd op de goede manier, Hij zorgt voor ons leven! Het komt goed. In deze wereld strijdt God met sterke hand om de duivel voor altijd te overwinnen.

 

Ook de kerk en wijzelf moeten strijden. Dat doen we met de Bijbel, het Woord van God. Dat betekent wat er staat in vers 2: God blijft met het heilig zwaard van de Geest strijden. Vers twee eindigt ermee dat de adem van zijn lippen de tegenstand /goddelozen overwint. Hij heeft geen leger en wapens nodig om te winnen van de goddelozen. Nee, zijn adem is genoeg om goddelozen te doden. Lees ook maar eens in Jesaja 11:4.

 

En die sterke almachtige God regeert over ons leven. Dat is een grote rijkdom! Als straks 2017 begint en we niet weten wat er komen gaat. Blijft het leuk in de klas of juist niet? Blijven we gezond of komt er ziekte? Hoe zal het gaan met de wereld, komen er nog meer terreuraanslagen? We weten het niet...

Maar de Here weet het wel! Hij regeert en bestuurt ons leven zodat we Gods grote doel mogen bereiken: de nieuwe hemel en aarde. Dat mogen we vast geloven. En dan mogen we ook met een vast vertrouwen 2017 ingaan!